Om mig

Mit navn er Lærke Laura og det er mig, der laver glasset på denne side. Jeg har altid været kreativ og har i min egen kreative udvikling opdaget glaspustning på et højskoleophold.

 

Glas er et fantastisk materiale at arbejde med. Robust, følsomt og egensindigt. Jeg synes, at det er spændende at udfordre den klassiske rene stil indenfor glas, hvorfor jeg synes mine glas har et legende og sanseligt udtryk. De er alle lavet med enorm kærlighed til og respekt for materialet og processen og hvert enkelt stykke glas har fået særlig behandling.

 

Mine design er nutidige sammensmeltninger af skulpturelle og funktionelle elementer.

Jeg arbejder med at genbruge skår fra mislykkedes glas. Det er ganske vist en banal tanke at transformere noget forfejlet til noget nyt og smukt, men ikke desto mindre er det et vilkår for alle mennesker. Det er noget vi alle oplever gennem livet i forskellige forklædninger.

I mine glas er der en tydelig forbindelse mellem det gamle, ødelagte og det nye, farverige. Jeg arbejder med to forskellige udtryk, afhængigt af hvor tidligt i processen jeg smelter skårene ind - jeg kalder dem taktil og swirley.

Swirley er når skårene er smeltet helt ind og farverne får et akvarel udtryk.
Det taktile er når skårene er smeltet ind i glasset senere og stikker ud. Det er det sværeste at arbejde med, da det forstyrre glasboblen eller glaskroppen i arbejdet og det er naturligvis ikke muligt at forme selve kroppen efter skårene er smeltet fast. Det er konstant kilde til fascination og frustration.

Jeg holder mig til det basale formsprog for glaskroppen, da skårene gerne skal være i fokus.

 

Jeg håber, at du er blevet lidt klogere på mig og mine glas. :)